Terapia Bowen

logo-2DARUL LUI TOM BOWEN!

Terapia Bowen a fost conceputa de Tom Bowen (1916-1982), in statul Victoria -Australia. Desi Tom era un om simplu si modest, fara pregatire in domeniul medical, iubirea sa pentru oameni si dorinta sincera de a ajuta orice persoana aflata in suferinta l-au condus la descoperirea acestei unice si uluitoare metode terapeutice.
Tom era o persoana cu har, de o bunatate autentica si cu resurse inepuizabile in intelegerea etiologiei suferintelor oamenilor. A devenit un terapeut respectat, iar statisticile oficiale arata ca trata peste 60 de pacienti pe zi. Se intampla adesea sa se trezeasca in miez de noapte cand primea un telefon in legatura cu un accident sau cu o criza si, fara nici o ezitare, pleca in graba sa rezolve urgenta.

Fiind generos si altruist, nu primea bani cand trata copii, pensionari, persoane cu dizabilitati sau pacienti care nu-si puteau permite sa plateasca onorariul. Cea mai mare recompensa pentru Tom era sa poata oferi alinare celor aflati in suferinta.

Tom Bowen spunea ca metoda lui de tratament a fost un dar de la Dumnezeu! Intreaga sa viata, simplitatea tehnicii si rezultatele remarcabile sustin aceasta afirmatie.
ln 1974 1-a invitat pe Oswald Rentsch sa invete de la el si sa-i consemneze tehnica. Tom l-a ales doar pe Oswald, dintre cei sase invatacei pe care i-a instruit, sa-i duca lucrarea mai departe in lume. Ultima dorinta a lui Tom a fost ca oricine sa poata invata aceasta metoda terapeutica, chiar daca era vorba de o casnica ce dorea sa-si trateze doar membrii familiei.

S-a intamplat ca abia in 1986 – patru ani dupa moartea lui Bowen – Oswald Rentsch si sotia sa, Elaine, sa inceapa predarea acestei terapii peste tot in lume.

cropped-logo-1.jpg

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s